Abstract wandkleed

Mijn abstracte wandkleed is klaar. Het resultaat is een lichte maar ook kleurrijke wandkleed vol met verschillende texturen door elkaar. Ik vind dat het een mooi geheel is geworden die in veel verschillende interieurs past. Door de veel verschillende stoffen en diktes van stoffen lijkt het alsof de stroken in golven zijn genaaid. Niets is minder waar. Alle stroken zijn recht vastgezet, maar komt mooi in beweging omdat ze tegen verschillende kwaliteiten zitten.

abstract wandkleed

Verschillende materialen

Op mijn volgende afbeelding kan je zien hoe verschillend de stoffen in het kleed zijn. Sommige zijn nieuw en andere komen van oude kleren die ik opgeknipt heb. Ik werk altijd het liefst met natuurlijk materialen zoals katoen en linnen. Ik hou van hun matte natuurlijke uitstraling en zijn ook heel fijn om mee te werken. 
Ik probeer ook altijd goed te kijken naar wat voor kleuren en materialen goed bij elkaar passen. Door middel van ze bij elkaar te leggen krijgt je al snel een idee, maar soms gebeurd het ook dat ik een stof afhaalt omdat ik het niet mooi bij elkaar vind of een verkeerde effect geeft die ik niet mooi vind.

Stroken stof in verschillende materialen

Raw geknipt

wandkleed closeup zijkant

De stoffen stroken zijn allemaal ‘raw’ geknipt wat wil zeggen dat er geen afwerking is. De geknipte en gerafelde randen van de stoffen geven juist een aparte uitstraling mee aan het geheel en zorgt voor een wat levendiger look. Ik probeer het kleed best veel te trimmen voor alle draden die makkelijk loskomen tijdens het maken, maar helemaal strak knippen en los van draden vind ik zonder. Als je toevallig een nog ruwer look wenst kan je makkelijk door middel van met je hand over het kleed te gaan meer lange lossen draden creëren. Vind jij het toch te veel worden kunnen ze ook weer makkelijk wegknippen.

closeup wandkleed

Ik ga een van de komende dagen het abstract wandkleed ook in mijn shop te koop zetten. Ik moet nog ff een paar andere foto’s hiervan maken. In de tussentijd kan je altijd in mijn shop kijken wat ik verder heb gemaakt. 

Ik wens jullie allemaal verder een fijne weekend.

2 Comments

  1. Marianne - Simple Colorful Reply

    Dankjewel Jeanette πŸ™‚

  2. Jeanette Renting Reply

    Echt heel mooi geworden. Hele bijzondere techniek.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: