Bladkunst gemaakt van draad en spijkers

Vandaag wil ik jullie mijn bladkunst laten zien, gemaakt van draad en spijkers.

Ik hou van knutselen en vooral van allerlei verschillende soorten ambacht. Soms krijg ik mijn eigen ideeën en soms wil ik gewoon iets maken dat ik ergens anders heb gezien. Zoals deze Blad-kunst. Ik vond hem op Pinterest.

Ik vond het blad erg leuk uitzien en wilde al lang proberen om het blad na te maken. Nu heb ik het eindelijk gedaan, en ik moet toegeven dat het niet zo gemakkelijk was als ik dacht dat het zou zijn. Er waren niet veel instructies op de foto’s, maar ik dacht dat het niet zo moeilijk kon zijn. Nou … het was niet echt moeilijk, het was meer dat ik sommige dingen beter en zorgvuldiger moest doen en ik moest de tijd nemen.

Toen ik begon, dacht ik dat ik het iets anders zou maken dan het origineel. Ik hou ervan om mijn eigen dingen persoonlijk te maken en ben begonnen met verschillende nagels. In plaats van wit gelakte gouden spijkers, koos ik voor metaal zonder verf. Te veel moeite voor mij dacht ik! Ik hou sowieso van de metalen look samen met het groen.

De kleur van de draad heb ik ook een beetje veranderd. In plaats van 2 tinten groen te gebruiken heb ik ervoor gekozen om donkergroen met zwart te gebruiken. Ik heb veel zwart in mijn interieur en dacht dat het een mooi contrast zou vormen met het groen.

What did I do:

 • Eerst heb ik de foto van het originele spijkerblad in Photoshop gekopieerd en uitgeprint met een beeldformaat dat op mijn houten plank zou passen. Door de originele foto’s te gebruiken, kon ik ook zien waar ik mijn spijkers op de foto moest plaatsen. Veel gemakkelijker dan het zelf tekenen.
 • Daarna heb ik de kopie op mijn houten plankje gelegd en met 2 spijkers vastgemaakt.
  Nu was het tijd om te beginnen met het hameren van de spijkers in de plank. Hier moet je echt de tijd nemen en ervoor zorgen dat de spijkers niet scheef gaan staan en er goed in.
 • Als dat klaar is kun je de kopie van je blad verwijderen, ook weer heel voorzichtig door het van de spijkers los te scheuren! U wilt geen spijkers verwijderen!
 • En nu is het tijd om te beginnen met uw eerste kleur garen. Omdat dit de eerste keer is dat ik dit soort kunst maak, zal ik niet wijs zijn en je vertellen hoe je het het beste kunt doen. Ik keek aandachtig naar het voorbeeld van internet en probeerde verschillende dingen. Ging twee stappen vooruit en één terug om meerdere keren opnieuw te beginnen. Ik heb ook verschillende kleurencombinaties geprobeerd, maar ben bij deze terechtgekomen.
 • Ik heb zoveel mogelijk van mijn stappen gefotografeerd, zodat je zou moeten kunnen zien wat ik heb gedaan.

Resultaat

Ik ben er niet helemaal van overtuigd dat dit de mooiste kleurencombinatie is. Ik hou ook van de foto met slechts één kleur. Je weet wat ze zeggen: minder is meer! Maar het eindresultaat is wel erg mooi vind ik.

Neem een kijkje hierboven en laat alsjeblieft een reactie achter wat je ervan vindt. Ik hoor graag van je.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments

  • Marianne Norup Reply

   Ja.. het was best een grote project, maar ook wel leuk om te proberen. Een beetje uitproberen en je krijgt het snel in de vingers. Fijne weekend!

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: