Toen Corona dichterbij kwam

Vandaag wil ik met jullie erover hebben over de manier waarop ik met Corona om ons heen omga en hoe ik mijn familie en mezelf zo goed mogelijk bescherm.

Het is een tijdje geleden dat ik hier iets heb geschreven. Ik was ongeïnspireerd en bezig met andere dingen die me bezig hielden en dan staat ineens alles stil om me heen. …………… Alles is geannuleerd.

Mijn meisjes moeten weken thuis blijven van school en het voelt alsof ik een leegte in me heb die ik niet goed kan omschrijven. Het is alsof ik een tijdje helemaal opnieuw moet beginnen met iets nieuws.

Behalve dat ik hier ben voor mijn gezin, weet ik ook dat ik iets nodig heb om me bezig te houden. Ik dacht meteen weer aan mijn blog. Deze plek kan me bezig houden en misschien anderen helpen met wat inspiratie om met deze situatie om te gaan waar we ons allemaal in bevinden. Ik moet toegeven dat ik helemaal niet zeker weet hoe we hier weken thuis met deze situatie zullen omgaan, maar ik hoop de antwoorden beetje bij beetje te vinden terwijl we verder gaan. Suggesties zijn meer dan welkom als je er enkele heeft.

Essential oil collection

Essentiële oliën

Het eerste waar ik pakte, toen ik hoorde dat het virus dichterbij kwam, waren mijn etherische oliën. Essentiële oliën zijn heel goed te gebruiken om virussen en verkoudheid te bestrijden.

Eerst moet ik zeggen dat ik helemaal geen expert ben op het gebied van etherische oliën, maar twee jaar geleden maakte ik kennis met etherische oliën en sindsdien is het op mij gegroeid en ik gebruik ze om allerlei redenen. Het is mijn nieuwe medicijn geworden.

Wanneer je etherische oliën gaat gebruiken, betekent dit ook dat je je moet verdiepen in de achtergrond van de oliën en in de verschillende kruiden en planten om te begrijpen hoe je deze verstandig en goed kunt gebruiken. Ik heb een paar kleine workshops gehad, maar heb vooral geleerd wat ik weet door ervaring en door te lezen over de oliën. De meeste recepten die ik gebruik, vind ik op Pinterest. Ik heb het al eerder in andere blogposts gezegd, maar Pinterest is echt DE plek om alles te vinden, vooral doe-het-zelf-dingen (en ik word er niet voor betaald om dat te zeggen). Je typt gewoon wat voor soort probleem je wilt behandelen en je krijgt veel tips en recepten.

Om op dit moment terug te komen op ons Corona-probleem. Corona is een virus, een echt erge verkoudheid en voor verkoudheid kun je op Pinterest veel tips vinden met etherische oliën.

Recept 1 – Verkoudheid

Essential oil mix for colds.
Thyme-, teat ree-, eucalyptus-, Lavendar-, Geranium-and cardamon oil.

Een van mijn favoriete mixen is deze die ik je hier geef.

(Het heeft echt zo goed gewerkt bij mij en mijn gezin elke keer dat we keelpijn of een loopneus voelden.

In een roller of flesje van 5 ml meng je:

 • 2 druppels Thyme
 • 2 druppels Teatree
 • 1 druppels Eucalyptus Radiata
 • 3 druppels Geranium
 • 3 druppels cardamom

Vul de rest van de fles met een draagolie naar keuze. (Ik gebruik graag Jojoba olie) en schud dan goed.

Rol de olie op je huid, bijvoorbeeld in je nek of op je polsen en herhaal dat 2/3/4 keer per dag, afhankelijk van hoe sterk je verkouden bent. Deze mengsel helpt ons hier echt om de kou tot een minimum te beperken.

Diffuser

Essential oil mix for diffuser when you have a cold. Eucalyptus oil, Lemon oil, Thyme oil and Peppermint

We hebben ook verschillende diffusers in huis. Één in de woonkamer en één in elke slaapkamer. Soms verplaats ik ze ook, zodat ik er een bij me heb als dat overdag nodig is.

Wat de diffuser doet, is de lucht in de kamer reinigen en de bacteriën doden die je uitademt. Maar de olie gaat ook in je longen en lichaam en helpt je te herstellen. In de diffusers gebruik ik verschillende soorten olie. De oliën die ik het meest gebruik bij verkoudheid zijn tijm, oregano, theetree, lemon, pepermunt, Thieves en eucalyptus. Ik gebruik ze niet allemaal samen, maar meestal gebruik ik twee, drie of vier samen. Een of twee druppels van elk zijn voldoende om urenlang te diffusen.

Toen we hoorden dat het Coronavirus dichterbij kwam, kregen we te horen dat we meerdere keren per dag onze handen moesten wassen. Mensen begonnen massaal een voorraad handzeep en hand desinfecterend middelen in te kopen, wat betekende dat velen van ons geen kans kregen om er maar één te kopen. Gelukkig wist ik een andere manier om een hand desinfecterend middel te krijgen. Ik heb er zelf een gemaakt met mijn etherische oliën. Het is heel gemakkelijk en ook fijner voor je handen.

Recept 2 – Hand desinfecterend middel

DIY hand sanitizer essential oils.
Aloe Vera, Witch hazel, e-oil, Lavender oil, Tea tree oil

Hier het recept voor hand desinfecterend middel:

 • 1 kopje 100% pure Aloë Vera-gel
 • 1 eetlepel hamameliswater
 • 30 druppels Teatree
 • 5-10 druppels antibacteriële olie zoals lavendel, rozemarijn, salie, sandelhout of pepermunt.
 • 4-5 druppels vitamine E-olie (dit is een natuurlijke olie en maakt je huid tegelijk lekker zacht)

Naast het gebruik van veel van de oliën proberen we natuurlijk ook gezond te eten. Groente en fruit zijn erg belangrijk en daar eten we veel van. Maar ik denk ook dat er af en toe ruimte moet zijn voor wat zoete lekkernijen. En thuis zijn is de perfecte manier om zelf wat lekkers te maken en zo ook wat variatie te krijgen in onze dag hier thuis.

Het is op dit moment een vreemde tijd en we moeten hier gewoon zo goed mogelijk met elkaar doorheen komen. Ik hoop dat ik weer wat meer leven in deze blog kan krijgen en op deze manier alle moeilijkheden kan overwinnen die we de volgende periode zullen tegenkomen.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: