DIY Betonnen lamp

Ik kreeg een geweldig idee voor het pimpen van mijn oude Ikea-lamp van Pinterest en ik wilde het zelf proberen. Een betonnen lamp boven de bureaus van het meisje zou perfect passen bij de nieuwe stijl die ze daar nu hebben, maar ik was bang om er een te kopen die volledig van beton was gemaakt, omdat die eigenlijk te zwaar zou zijn voor onze celling.

De lamp die ik van Ikea heb is erg licht van gewicht en heeft maar een dun laagje beton nodig, dus ik kan me voorstellen dat het een gemakkelijk project zou zijn om te doen.

Ik moet toegeven dat ik nog nooit met beton heb gewerkt. Je ziet overal veel geweldige DIY’s met beton en ik heb al een tijdje iets anders willen proberen met dat materiaal en dit wordt mijn eerste project.

Dit is wat je nodig hebt om je eigen DIY Betonlamp te maken.

 

  • Lamp
  • Zak met beton
  • Emmer
  • Schuurpapier
  • Water

Dit is wat je doet voor je DIY Betonlamp.

Allereerst moet je de lamp helemaal schuren zodat het beton aan de lamp blijft plakken. Je kunt er na het schuren ook voor kiezen om een ​​speciale primer voor beton op de lamp aan te brengen om zeker te zijn van uw resultaat. Ik heb dat product overgeslagen in de hoop dat ik wat geld zou kunnen besparen en toch een redelijk resultaat zou krijgen.

Meng het beton vervolgens met water tot je een consistentie krijgt die niet te vloeibaar of te dik is. Gewoon tussendoor! (Ik dacht eerst dat ik de hele emmer zou vullen met vloeibaar beton en dan mijn lamp erin zou dompelen, maar ik realiseerde me dat ik dan veel van het mengsel zou moeten gebruiken en er zou dan veel overblijven voor niets)

In plaats daarvan besloot ik een beetje te mengen en dan het beton met een kopje over de lamp te gieten. (Vergeet niet ook de binnenkant te doen)

Als het beton begint te drogen en je voelt dat het aan de lamp blijft kleven kun je voorzichtig je hand over het beton bewegen om alle ruwe korrels die je ziet te verwijderen. Als het beton droog is zie je dat het veel lichter is geworden en nu kun je proberen het beton te schuren als je een gladder resultaat wilt. Wees echter voorzichtig, want het beton valt gemakkelijk dicht bij de rand. Onvolmaaktheid op een betonnen lamp is in mijn ogen eigenlijk veel leuker, maar het mag natuurlijk niet teveel zijn.

Na het schuren heb ik besloten om de lamp dicht bij de onderrand nog een laagje te geven omdat er tijdens het schuren teveel afviel. Binnenin bij de de tweede laag bleek helaas wat donkerder van kleur te zijn, dus besloot ik de binnenkant van de lamp wit te schilderen. Dat zou ook een veel beter en helderder licht geven.

Schuur de lamp opnieuw voorzichtig totdat u het gewenste resultaat krijgt.

Dit is dan mijn uiteindelijke resultaat.

4

Ik moet toegeven dat er meer werk aan was dan ik dacht, maar ik ben erg blij met het resultaat en de meiden zijn er ook dol op en zijn ook erg blij dat er ’s avonds licht boven hun tafel hangt.

2

Bewaren

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: