Vandaag wil ik je een DIY geven – Van oude retro broodtrommel tot Scandinavisch / industrieel bijzettafeltje.

Jaren geleden kocht ik deze oude broodtrommel voor de kinderkamer in een tweedehands winkel. De meisjes hadden veel retro-spullen in hun kamers en het was een perfecte opslag voor speelgoed + Ik hield van de bloemen en de kleurencombinatie.

Maar de meisjes en ik zijn hier thuis klaar met zoveel retro, en mijn dochters wilden het niet meer in hun kamer. Ik dacht erover om het terug te brengen naar de tweedehands winkel, maar …… toen kreeg ik het idee om het een make-over te geven.

Omdat het gemaakt is van een metalen materiaal zou het een perfect object zijn met een industriële look, en de kleur zwart zou perfect passen bij mijn werkruimte / kamer.
Overal in Nederland vind je dit soort broodtrommels voor weinig geld, dus het leek me een goed idee om je te vertellen wat je moet doen als je ook een speciale bijzettafel van een broodtrommel wilt.

Dit is wat je nodig hebt om een broodtrommel te restylen:

 • Zandpapier
 • spray verf,
 • een schone doek,
 • 4 houten poten en een stuk hout ter grootte van de bodem van de broodtrommel.
  (het hout voor onder de bijzettafel is in dit geval nodig om de poten te stabiliseren. De trommel is van een heel dun materiaal, wat niet genoeg stabiliteit geeft voor de poten, dus heb ik besloten om een stuk hout onder de poten te plaatsen. Op deze manier lijkt het alsof ze bij elkaar horen en geeft het een gecombineerde look van industrieel en Scandinavisch)

En dit is wat je doet:

 • Eerst moet je de broodtrommel lichtjes schuren en daarna zorgvuldig schoonmaken met een schone doek. (Zorg ervoor dat al het stof van het schuren is verdwenen!)
 • Ten tweede geef je de trommel een dunne laag spuitverf. Zorg voor een afstand van 20 cm tot het object en blijf de spuitbus bewegen. Als je het te lang op één plek bewaart, krijg je daar te veel verf en wordt het moeilijk om een perfecte allround afwerking te krijgen. NB. De eerste laag hoeft niet alles te bedekken. Dat komt later!
 • Laat de doos nu volledig drogen voordat je hem een tweede laag geeft, precies zoals je deed met de eerste laag. (Als de tweede laag droog is, heb je waarschijnlijk een derde nodig voordat je een mooie egale look krijgt)
 • Laat de bak nu 24 uur drogen voordat je de pootjes gaat plaatsen. De verf lijkt misschien droog, maar is nog steeds kwetsbaar voor krassen.

De houten pootjes die ik vond, kwamen met een speciale schroef erin. Heel handig, want nu hoef je alleen nog maar 4 gaten in de houten plaat te boren, waar je je poten wilt hebben, en ze dan in de plaat te schroeven.

Vervolgens boor je 4 gaten in de bodem van de broodtrommel.
Je plaatst de broodtrommel bovenop de houten plaat (met de pootjes) en van binnenuit schroef je de broodtrommel en de houten plaat aan elkaar.

En daar heb je het!
Je eigen bijzondere bijzettafel, gemaakt van een oude broodtrommel. Hoe grappig is dat?
Ik vind het geweldig en ik ben er zo blij mee.

Heb je zoiets ook gedaan? Ik zou graag van je horen.
Laat hieronder een reactie achter!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 1. Hej Marianne, nej jeg er ikke dansk. Jeg snakker kun en lidt Dansk. Vi elsker at ta’ på ferie til Danmark, så jeg vil gerne snakke med folk der. Hver vintersæson tager jeg til Dansk undervisning hos en Dansk kvinde som har boet i Holland i mere end 35 år. Hun er gift med en hollænder ligesom dig.

  • Marianne Norup Reply

   Jeg må sige at du er god til at skrive dansk. Skægt at høre at du er så vild med Danmark. Jeg kommer der desværre ikke så tit, men det er helt sikkert et dejligt land.

  • Marianne Norup Reply

   Hi Jeanette, Nice idea too! Are you accidentally danish as well? I see you wrote a little danish:-)

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: