Makkelijk gerecycled kerstslinger

December is aangebroken en ik wil mijn makkelijk gerecycled kerstslinger graag met jullie delen die ik zojuist heb gemaakt voor onze woonkamer hier voor Kerstmis.

Ook al ben ik nog niet begonnen met het inrichten van ons huis voor kerst (want we wachten tot Sinterklaas het land weer verlaten heeft) ben ik begonnen met het voorbereiden van een paar dingen zoals deze zachte gerecyclede slinger.

Christmas garland decoration

Kerst decoratie

De laatste maand zijn de winkels overal om me heen steeds voller geworden met allerlei dingen voor Kerstmis en ik moet toegeven dat veel ervan niet echt mijn stijl is. Het is gewoon te glitter-achtig voor mij om hier een maand thuis te hebben hangen. Begrijp me nu niet verkeerd. Ik hou ervan om ons huis gezellig te maken voor Kerstmis en ik hou ook van alle tradities die het met zich meebrengt, maar het moet passen bij onze stijl en er niet uitzien als een circus of iets dat ik niet ben.

Als je naar kerstdecoratie kijkt, heb je allerlei stijlen, net als in een interieur. Mijn stijl voor Kerstmis is heel natuurlijk en groen. Ik geef de voorkeur aan decoratie van hout of met natuurlijke materialen en kleuren. Daarnaast hang of plaats ik het liefst veel groene takken, die ook nog eens lekker geuren afgeven in de kamer. Ik vind het ook leuk om een ​​deel van mijn kerstversieringen zelf te maken om het een extra persoonlijk tintje te geven.

Deze slinger is een perfect voorbeeld van een kerstversiering gemaakt van natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren en helemaal gratis !! Hoe goed is dat? Zoals u wellicht weet, hergebruik ik graag dingen die ik niet meer gebruik. Sommige dingen bewaar ik in mijn studio als ik denk dat het materiaal iets zou kunnen zijn dat ik zou hergebruiken, maar ik ben niet zo iemand die niets weg kan gooien.

Hoe maak je deze kerstslinger?

Voor deze slinger heb ik 3 verschillende soorten kleding gebruikt; een gebreid vest, een rok van zacht fluweel en een spijkerbroek die ik al had ingekort maar niet blij mee was. Daarnaast vond ik een paar stukjes stofresten die ik ook gebruikte.

Je begint met beslissen in welke maat je de vlaggen wilt hebben. Ik heb hier gekozen om ze in de maat 6 cm x 10 cm te maken, wat betekent dat wanneer je ze vouwt ze 6 cm x 5 cm zijn. Dit is een vrij kleine maat maar je kunt ze gemakkelijk groter maken. Dat is allemaal aan jou.

Begin met het veel knippen van van elke stof, zodat je weet dat je genoeg hebt voor een hele slinger. Vergeet niet na te denken over hoe lang je de slinger wilt hebben. Dat is belangrijk zodat je weet hoeveel stukken je moet snijden. Deze slinger is ongeveer 3 meter lang en ik heb ongeveer 20 stukjes van elke stof geknipt, wat meer dan genoeg was.

fabric diamants

Nadat je alle stukken hebt geknipt, meet je een touwtje op en begin je de stofstukken aan elkaar te kleven door ze over het touw te vouwen. Je hebt alle soorten lijm die je kunt gebruiken. Ik gebruikte een goedkope hobby lijm die ook voor stof werkte.

Laat de slinger goed drogen en knip dan de randen van de kleine vlaggetjes af zodat je een nette slinger krijgt. Een goede tip is om de slinger te strijken als deze helemaal droog is. De vlaggen hebben de neiging om te gaan buigen wanneer ze droog zijn en met een strijkijzer krijg je ze weer recht.

Christmas garland decoration

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: