Een kijke in Emmelie’s kamer

Ik neem jullie vandaag mee voor een kijkje in Emmelie’s kamer. Toen we in het begin dit jaar alles omgooiden en ik een nieuwe werkkamer boven kreeg, ging Emmelie naar 1 hoog en haar kamer ben ik helemaal vergeten om hier te laten zien. Zo zonder, omdat zij heeft echt een heel leuke kamer gekregen waar ze ook zo blij mee is.

Toen Emmelie haar kamer boven op zolder was, zat ze er niet zo graag. Ze wilde veel liever beneden zijn. Maar nu sinds ze een nieuwe kamer heeft is ze niet weg te krijgen. Zij zit het liefst daar met haar deur dicht. 

Haar kamer is nu ook echt een tienerkamer geworden met een echte kaptafel erbij en lekker loungebed. De kleuren hebben we samen uitgekozen en de indeling ook. Ik maakte een paar verschillende voorstellen voor haar wat mogelijk zou zijn en daarna ging ze er zelf een opstelling kiezen. Ik vind dat het allemaal erg goed gelukt is en het voelt echt als een heel fijne kamer. Hij is niet te lief maar zeker ook niet stoer en raw. Het past perfect bij wie Emmelie is.

Emmelie

Emmelie op haar ben tussen de kussens

En dat gezegd wil ik jullie graag aan Emmelie voorstellen.
Emmelie is nu 14 jaar en een heel lief en vrolijk meisje. Zij hou van gezelligheid en is niet graag alleen. Stabile vriendschap is heel belangrijk voor haar en zij heeft heel veel over voor haar echte vriendinnen. Zij zit in 3 vmbo richting zorg en welzijn en weet al lang dat ze later graag met kinderen wilt werken in een ziekenhuis of bijv. op een creche. Zij is gek op kleine kinderen en heel zorgzaam voor anderen en ik denk dat ze daar helemaal tot haar recht zou komen.

Maar Emmelie is ook erg gek op dieren. Hier thuis hebben we twee poezen Mille en Maloe en zij is bijzonder gek op Mille. Als Mille in de buurt is heeft ze er erg moeite mee om haar met rust te laten. Zij heeft haar het liefst zo lang mogelijk op schoot of erg dichtbij zodat ze haar kan knuffelen en aaien. Mille is gelukkig een erg lief poesje die bijna alles goed vindt en accepteert al de aandacht ook zie ik dat ze toch liever weg wilt.

Verder zijn Emmelie’s interesses:

 • Hockey. Zij zit al sinds haar 5de op hockey. Zij is al meerdere jaren vaste keeper voor haar team en is daar heel erg sterk in. Hockey is echt haar grote hobby. 3 keer per week trainen (omdat ze ook speciale keeperstraining krijgt) en een keer per week wedstrijd
 • Youtube filmpjes kijken
 • Af en toe punch needle doen
 • Of diamond painting. Diamond painting doet ze graag als ontspanning tegelijk met een filmpje kijken aan haar bureau
 • Sieraden maken
 • en natuurlijk met vriendinnen afspreken

Maar het is nu tijd om haar kamer goed te laten zien en we beginnen bij haar lievelingsplek, namelijk haar bed of meer correct haar loungebed.

Loungebed

Op Pinterest vond ik een kinderkamer met een achterwand zoals we hier bij Emmelie hebben geschilderd. Emmelie vond het idee super en wilde heel graag het dan in een donker groen kleur geschilderd hebben. Zo een groet vlak achter haar bed zorgt voor een warme en knusse gevoel, maar maakt de kamer niet te donker omdat de rest lekker wit en licht geschilder is. Eigenlijk een super oplossing voor kleur in een kamer die je niet te donker wilt. Haar bed moet natuurlijk heel veel kussens hebben zodat je er ook lekker kan zitten en chillen met vriendinnen. De kussens zorgen ook voor wat extra kleuraccenten in haar kamer.

De planken boven haar bed zijn gewoon houten vuren planken opgehangen met zwarte leren riemen. Super makkelijk en goedkoop. Op de planken kan ze variëren met spullen neerzetten als iets te kinderlijk wordt of als ze iets niet meer leuk vindt. 

Lounge bed voor een tienermeisje

Kaptafel

Roze kaptafel met bamboe spiegel

Emmelie wilde voor haar nieuwe kamer heel graag een grote kaptafel met een spiegel erboven. Ik had op internet een heel leuke gevonden die natuurlijk veel te duur was voor ons budget. Emmelie was er ook helemaal weg van en de zoektocht naar iets in die richting begon. Ik zocht overal en uiteindelijk vond ik één in mdf die qua vorm wel goed was maar met lelijke kleuren en patronen erop. Prijstechnisch was die goed zo we hebben hem gekocht en helemaal opgeschuurd en zelf geschilderd in een mooi vintage roze die wel bij haar kamer past.

De handgrepen gingen we ook vervangen voor groene leren handgrepen. Dat geeft het net een iets stoere look en past bij haar groene muur bij haar bed.

Bureau en kasten

De bureau van Emmelie is ingebouwd tussen twee grote kasten die we zelf hebben samengesteld van oude Ikea elementen en zelfgemaakte mdf deuren. De deuren hebben hier ook groene leren handgrepen die met haar kaptafel match. Vóór haar raam heeft ze een kleine houten bankje voor wat extra zitruimte.

Ik merk dat een fijne kamer echt heel belangrijk is voor de meiden. Ze zitten er tegenwoordig erg veel zowel met school-huiswerk als met vriendinnen te facetimen of chatten. Heel veel filmpjes op de laptop worden ook bekeken wat me meer zorgen maakt, maar het is soms heel erg moeilijk om dat goed te handhaven met deze leeftijd omdat ze ook graag veel met gesloten deuren op hun kamers zitten. Ze hebben hun privacy en zelfstandigheid nodig en dat moet ik accepteren tegelijkertijd mee dat ik niet de grote controle hebt over hoeveel ze op een scherm zitten te kijken. Hebben jullie daar ook ervaring mee?

twijfelaar bed met groene wand en houten planken

Nb. Op zoek naar meer inspiratie voor een tiener kamer en als je vergeten bent hoe Alieke’s kamer er uitziet kan je hier snel klikken.

2 Comments

 1. Jeanette Renting Reply

  Wat een heerlijk meisje, die Emmelie. En een heerlijk kamer ook, leuk die gekleurde hoek bij het bed, met de planken door de hoek. Dat idee heb ik ook eens eerder ergens gezien, en wil ik nog steeds hier in huis ergens toepassen. Wie weet..
  Onze kinderen zijn inmiddels volwassen en wonen op zichzelf, maar onze ervaring was dat ‘verbieden’ aantrekkelijk maakt, en daarom gaven we ze veel vrijheid, en was het nieuwtje er na een tijdje af en ging het heel goed. Fijn weekend Marianne.

  • Marianne - Simple Colorful Reply

   Ahh dankjewel voor je lieve woorden. Zo een gekleurde hoekje kan misschien ook leuk zijn als je bijv. alleen een grote stoel in een hoek heb staan. lekker knus daar een boekje zitten lezen. Jij ook een fijn weekend Jeanette.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: