Een kijkje in mijn werkkamer

Vandaag neem ik jullie mee in mijn werkkamer. Ik geef jullie een kijkje in mijn werkkamer en hoe het eruit ziet als ik lekker druk bezig bent.

Op het moment ben ik bezig met experimenteren met mijn wandkleden. Ik heb zo veel ideeën ik graag uit wil proberen, maar elke werkstuk kost best veel tijd, dus ik kan helaas niet zo snel al mijn ideeën testen.

Werkkamer

Mijn werkkamer is helaas niet zo groot, maar wel lekker licht en overzichtelijk. Ik vind het erg belangrijk dat er regelmatig opgeruimd wordt, maar soms kan het niet anders dat het een rommel is. Zeker niet als je niet veel ruimte hebt. Maar onlangs dat mijn werkkamer klein is, ben ik er wel blij mee. De opbergsystemen die ik heb werken heel goed en ik kan best veel kwijt in al mijn laden. Het vraagt wel om soms spullen weg te gooien en opruimen, maar dat vind ik niet erg. Als je hier klikt kan je zien hoe het eruit ziet wanneer er geen troep ligt. 

Naaimachine Bernina

Naaimachine

De naaimachine waarmee ik mijn wandkleden maak is een Bernina Virtuosa 150. Ik weet niet zo goed meer hoe lang ik die al heb, maar zeker 11-12 jaar denk ik. Ik heb hem tweede hands gekocht. Ik ben er heel erg blij met deze naaimachine. Ik heb altijd een voorkeur voor Bernina gehad en vind de kwaliteit van een Bernina gewoon helemaal super. Belangrijk is natuurlijk dat die goed onderhouden wordt en regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt, maar dan kan die ook eeuwig meegaan denk ik.

Nieuwe wandkleed

Zoals ik al zei ben ik op dit moment bezig met een nieuwe wandkleed. Ik had een idee om met veel verschillende materialen in één werkstuk te werken. Ik wil proberen de verschillende materialen te mengen net zoals bij een schilderij waar kleuren in elkaar over lopen. Het is leuk om te zien hoe verschillende stoffen heel goed bij elkaar passen en hoe sommige niet mooi zich laten mengen. Dat betekent ook dat het een leerproces op dit moment is voor mij. Tegelijkertijd dat ik iets aan het maken bent kom ik ook achter wat wel en niet goed met elkaar werkt. Soms kom ik er pas achter op het moment dat het helemaal klaar is. Het totaalbeeld kan soms verrassen of teleurstellen en dat is helaas de risico van dit sort werk. Ik vind het wel leuk om op deze manier te leren en experimenteren.

Omdat ik voor deze wandkleed heb gekozen om met veel verschillende kleuren en materialen te werken weet ik van te voren vaak niet goed hoe lang elke strook moet zijn en hoeveel ik van elke kleur nodig hebt. Het is één en al experimenteren, wat ook betekent dat ik begin met de kleuren netjes naast elkaar te leggen, maar heel snel vermengt dat zich door elkaar en is het op gevoel afgaan welke stof ik als volgende vastzet. Jij kan bijna zeggen dat de kleuren zich met elkaar mengen vóór dat ze uitgekozen worden.

Geknipte stroken stof in verschillende materialen
Naaimachine met stroken stof ernaast

Bijzettafel

De kleine tafel die ik rond mijn naaimachine heb staan heb ik samen met mijn man gemaakt. Het tafel maakt het zo veel fijner om al de stroken op het doek vast te maken. Het doek wordt snel zwaar en glijd van de machine af als ik het niet goed vasthoudt en met een bijzettafel ligt het allemaal op hetzelfde hoogte en heb ik veel meer controle en grip op mijn werk. Zeker een goede tip als je met grotere zware dingen moet naaien. Je kan ook vaak een bijzettafel voor je naaimachine kopen, maar die zijn ontzettend duur en lang niet zo groot als ik hier heb.

TIP!! Deze bijzettafel is trouwens gemaakt van een stukje spaanplaat die ik bij de bouwmarkt gratis kreeg omdat het een rest was die ze hadden liggen in hun zagerij. Wanneer je een klein stuk hout nodig hebt en het zonde vindt om een hele plaat te moeten kopen, kan je vaak bij de zagerij van de bouwmarkten gratis of heel goedkoop een stukje halen. Ik had geluk dat ze het ook nog gratis op maat voor mij gingen zagen. Super service!

Bijzettafel naaimachine

De plaat heeft een opening aan één kant om langs de naaimachine te schuiven. Houten poten aan de onderkant en meerdere lagen verf om de plaat goed glad te krijgen zodat stoffen makkelijk er over heen schuiven. Een klein makkelijk project die weinig heeft gekost maar groot verschil maakt tijdens het naaien. Ik ben er erg blij mee.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijke in mijn werkkamer te krijgen. Ik ga weer verder met mijn wandkleed en wens jullie een fijne dag.

2 Comments

  1. Jeanette Renting Reply

    Heerlijk, een eigen werkkamer. Maar de naaitafel, wat een goed idee!! Dat maakt het naaien inderdaad veel gemakkelijker met het soort kleden dat jij maakt.

    • Marianne - Simple Colorful Reply

      Ik ben inderdaad erg blij met het naaitafel. Dat ik daar niet eerder op ben gekomen?!

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: