DIY Kapstok

Wisten jullie dat goed gereedschap is het halve werk? Vandaag is het namelijk weer tijd voor een DIY makeover van speelgoed. Ik laat jullie zien hoe leuk het is om speelgoed gereedschap op een nieuw manier te gebruiken en hoe leuk het in een stoer kinderkamer gebruikt kan worden.

houten speelgoed gereedschap

Houten speelgoed gereedschap leent zich uitstekend voor een nieuwe bestemming. Met een beetje echte boren, zagen en lijmen kan je de gereedschappen omtoveren in een stoeren kapstok voor de kinderkamer of bijvoorbeeld bij de entree.

Kleuren

Je hebt heel veel verschillende soorten gereedschap speelgoed. Deze die ik hier heb ziet er eigenlijk al erg netjes uit en hoeft in principe niet geverfd te worden, maar ik ben niet zo van de primaire kleuren en ga liever voor een wat eigentijdse en stoere look  met grijs, zwart en blauw.

Leuk om te zien hoe groot verschil een kleur maakt en hoe rustiger het bij elkaar oogt. Je kan ook kiezen voor maar één kleur. Maar ik vind het wel leuker met een paar kleuren die dan wel goed met elkaar matchen zoals hieronder.

Houten gereedschap zwart, blauw en grijs

Het monteren

Bij elke gereedschap, boor ik een gat net dik genoeg voor een dubbele draad bout tapschroef. Die schroef ik halverwege in (hier in de hamer) en daarna in de plank die de gereedschappen moet dragen.

Tussen de gereedschappen in boor ik gaten voor de houten schroeven die ik met houtlijm erin draaien.

Kapstok met gereesdchap

Je ziet hierboven hoe ik de gereedschappen en de schroeven om en om heb vastgemaakt. De kleuren heb ik geprobeerd uit te spreiden zodat het een leuk geheel wordt.

Schroevendraaier, zaag en lineal kapstok

In de volgende afbeelding heb ik alles + omschrijving bij elkaar gedaan. Je kan er makkelijk doorheen bladeren als een kleine boek en je kan de boek vergroten om alles goed te kunnen zien en lezen door onder in het rechter hoek te klikken. Goed gereedschap is het halve werk.

wand met gereedschap kapstok, blokkenkast en spelletjeopbergvak

Meer Diy’s

Als je meer van dit soort makeovers wilt zien kan je ook mijn digitale boek kopen daar heb ik 20 verschillende ideeën in gebundeld voor maar € 4,95. Klik hier om naar de shop te gaan

gereesdchap kapstok

1 Comment

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: