Hoe je een eigen slinger kan maken

Vandaag laat ik jullie zien hoe je een eigen slinger kan maken. Ik heb al jaren lang een soort voorliefde gehad voor oude kindertekeningen en illustraties met een soort ‘retrolook’. Je komt ze heel vaak tegen bij oude spelletjes. Helaas zijn veel oude spelletjes niet meer compleet en worden ze dan vaak weggegooid omdat je denkt dat je er dan niets meer mee kan.

Daar heb ik natuurlijk een ander idee over. Kijk bijv. maar goed naar de afbeeldingen van dit kaartspel dat ik heb gevonden! 

De kaarten zijn zo kleurrijk, leuk en gedetailleerd, dat ze het verdienen om gezien te worden. Hoe doe je dat beter dan ze op deze manier te verwerken tot een vrolijke slinger.

Deze slinger is eigenlijk erg makkelijk om te maken. Het moeilijkste deel is het biasband om de vilten vlaggetjes vast te naaien en dat valt eigenlijk ook mee als je een beetje naai ervaring hebt. Het belangrijkste is hier om de biasband goed vóór te strijken  zodat het al strak gelijk gevouwen is.

Wil je heel graag precies weten hoe je deze slinger maak, kijk dan hieronder. Ik heb daar de foto’s en informatie verzameld als een kleine boekje die je makkelijk kan uitvergroten door op het grote X te drukken rechts onderaan. Bladeren doe je door op de pijlen links of rechts te drukken.

Wil je heel graag meer van dit soort make-overs zien kan je veel meer ideeën vinden in mijn boek die hier online te koop is. 

Als je verder vragen hebt over hoe je deze slinger maakt ben je altijd welkom om hieronder te reageren. Heb je zelf een gemaakt zou ik het ook super leuk vinden om dat te horen en evt. een foto te zien.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: