Hoe je oud speelgoed op een moderne manier kan hergebruiken.

De afgelopen anderhalf jaar heb ik aan een boek gewerkt. Het boek gaat over het recyclen van oud speelgoed. Hoe je oud speelgoed op een moderne manier kan hergebruiken.

Het was een lang proces met ideeën plannen, materiaal zoeken en natuurlijk het speelgoed ombouwen tot iets nieuws. Ik had niet echt een deadline, wat betekende dat ik zonder stress kon werken wanneer ik maar wilde. Voor mij was het een perfecte combinatie van werken en thuismoeder zijn.

Eindelijk

Maar nu is het boek eindelijk af en ben ik zo trots op het resultaat. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n boek zou maken. De naam van het boek is ”Leuk gebruikt’. In het boek vind je 20 verschillende projecten voor  jongens- of meisjeskamers. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van oud speelgoed iets nieuws kunt maken.

Naast de DIY’s in het boek, staat het boek vol met inspirerende plaatjes. De foto’s laten zien hoe je het op een nieuwe eenvoudige manier in een babykamer of kinderkamer kunt stylen.

Het is een boek geworden met 170 pagina’s vol inspiratie en tips. Tips die je waarschijnlijk een blije glimlach op je gezicht zullen bezorgen door de leuke en onverwachte make-overs.

Wat kan je verwachten

Je vraagt je waarschijnlijk af wat je precies van dit boek kunt verwachten en ik zal proberen het wat verder uit te leggen.

Voel je het soms zonde om dingen weg te gooien of weg te geven omdat ze een bepaalde waarde voor je hebben? Tegelijkertijd zegt een stem in je hoofd “wat ga je ermee doen?”In dit boek laat ik je zien hoe je oude dingen een nieuw leven kunt geven zodat ze weer leuk en origineel worden.

Nieuwe functies

Het speelgoed krijgt een geheel nieuwe functie zoals een houten hijskraan wordt een stoere lamp, speelkaarten worden een slinger en een broodtrommel een industriële kast. Er zijn zoveel leuke manieren om oude spullen een nieuw leven te geven en met dit boek wil ik je helpen te leren hoe je je fantasie kunt gebruiken en anders te kijken naar dingen die je misschien had willen weggooien of in de kringloop hebt gestopt.

Naast veel inspiratie in dit boek, geef ik ook een handleiding hoe je dit stap voor stap kunt aanpakken.

Maar hoe is dit allemaal ontstaan om oud speelgoed een nieuw leven te geven?

De liefde voor oud speelgoed werd me pas echt duidelijk op het moment dat ik zwanger was van mijn eerste dochter.

Toen ik het nieuws aan mijn moeder vertelde, zei ze dat ik eens op zolder moest kijken. Daar had ze veel speelgoed en kleding uit mijn eigen jeugd en misschien zat er iets tussen dat ik kon gebruiken voor mijn komende kind?

Ik vond het een geweldig idee dat ik speelgoed, dat ik zelf had mee gespeeld en kleding die ik ooit had gedragen, kon doorgeven aan mijn eigen kind.

De zolder

De dag dat ik ging kijken wat mijn moeder had bewaard, was een soort ‘verrassingsmoment’. Wat zou er uit de dozen en tassen komen? Ik had geen idee!

Mijn moeder had best veel bewaard, en veel van de kleding was nog in redelijke staat (dit gold ook voor een deel van het speelgoed). Ander speelgoed zag er zo oud en gebruikt uit dat ik wist dat ik het niet aan mijn kinderen wilde geven om mee te spelen, maar ik kon het ook niet weggooien.

Persoonlijke waarde

Het was alsof het speelgoed tegen me zei dat ik ze mee naar huis moest nemen. Met welk doel? Ik wist het toen nog niet. Dat kwam pas later toen mijn dochter werd geboren. Ik kreeg toen verschillende ideeën over hoe ik het oude speeltje op een nieuwe manier kon gebruiken.

Later gingen de ideeën nog verder, en in de loop van de jaren realiseerde ik me steeds meer hoe leuk het was om oude dingen een nieuw leven te geven en dat is precies wat ik je via dit boek zal proberen te laten zien.

Old wooden toy, wooden blocks

Niets voor mij

Nu denk je misschien dat dit niets voor mij is. ‘Ik ben niet zo creatief’ of ‘Ik denk niet dat ik dit kan’

Maar de meeste make-overs zijn eigenlijk heel makkelijk te doen, en vergeet niet dat dit boek gaat over inspiratie opdoen en anders leren denken over objecten. Je krijgt gemakkelijk een geweldig resultaat met minder stappen. gebruik minder afbeelding bijvoorbeeld, of hergebruik het speeltje in de oorspronkelijke staat. Als ik een idee krijg en niet precies weet hoe ik het moet maken, leef ik volgens het citaat van Pippi:

Citaat

De quote van Pippi levert me soms grappige argumenten op met mijn man als ik hem vraag om me te helpen. Hij leeft volgens een ander citaat (waarvan ik niet helemaal zeker weet haha). Hij wil altijd eerst een plan tekenen, dan berekenen, dan twee keer nadenken of het een tijdje laten rusten voordat hij het eindelijk begint te maken.

Ik ben impulsiever en geef er de voorkeur aan om gewoon in een project te springen en te kijken hoe het gaat en hoe ik het kan maken.

Impressie

Om je nog een indruk te geven hoe de DIY’s in het boek eruit zien, laat ik je hier boven een van de projecten zien.

  • Eerst zie je een foto van het oude speeltje samen met een kleine quote.
  • Dan krijg je twee sets spreads met inspiratiefoto’s.
  • En tot slot krijg je de DIY in tekst en afbeeldingen + de materialen die je nodig hebt voor het project.

Ik hoop dat je nu een idee hebt waar mijn boek over gaat, en als je geïnteresseerd bent om het boek te kopen, kun je een Engelse of een Nederlandse versie kiezen en je kunt ze hier kopen. Ze zijn te downloaden en makkelijk te openen op elk gewenst apparaat.

Note! Het is geen fysiek boek, maar een digitaal boek dat je op elk apparaat naar keuze kunt openen.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: