Hoe mijn tassen ideeën zich ontwikkelen

Ik wil vandaag jullie laten zien hoe mijn tassen ideeën zich ontwikkelen. Ik merk dat het toch wel lastig is om er goed in te komen en om een goede flow hierin te vinden. 

Patronen

Mijn ontwerpen beginnen wel allemaal duidelijker te worden en ik probeer ook mijn patronen beter uit te werken zodat ik niet te veel sta te puzzelen met allerlei vlakken die niet goed bij elkaar in maat passen. De patronen teken ik op wat dikkere karton. Dikke karton zorgt ervoor dat je beter je patroon op het stof kan overtekenen. De krijt glijd makkelijker langs een dikkere rand dan een dunne patroonpapier. Zo zet ik ook nummers op de patroondelen zodat het duidelijk is welke stuk waar komt en knipjes en suçons moeten ook duidelijk aangegeven worden.

patroondelen schoudertasje

Kleding lappen

Omdat ik veel met oude kleren werk knip ik die van te voren allemaal open zodat ik platte stukken heb. Op die manier creëer ik lappen die snel te verwerken zijn en waar ik zo een patroon op kan leggen om te kijken of het past voor een tasje.  Niet bruikbaar delen knip ik weg of bewaar ik apart om eventueel later te gebruiken (het kan ook juist leuk zijn om en zak of sluiting te hergebruiken in een ontwerp). 

afgeknipte zakken

Het is ook leuk om ‘out of the box’ te denken met gebruik van verschillende materialen. Zo heb ik van een kennis kleine stalen van gordijnen gekregen. In eerste instantie denk je wat moet ik met de kleine stalen? Die zijn toch te klein om iets mee te doen. Maar voor mijn tasjes zijn ze eigenlijk perfect. Ik gebruik daar juist kleine verschillende stukjes stof en zo heb ik heel veel verschillende tinten om mee te werken. 

gordijnstalen

Voorbereiding meerdere tassen

Wanner je een kleine productie wil maken om te verkopen is het verstandig om wat meer georganiseerd te werken. Dat weet ik uit ervaring van mijn vorige bedrijf met eigen ontworpen babyspullen. Alleen voelt het anders deze keer. Ik heb op dit moment niet de behoefte om heel erg gestructureerd en gedisciplineerd te werken. Misschien omdat ik nog een beetje zoekend ben? Ik merk wel dat het fijner werkt als ik wat meer voorbereiding doe. Zo heb ik nu meer lagen van de wattering voor mijn tassen geknipt zodat ik niet elke keer sta te prutsen met een kleine tas uitknippen. En probeer ik mijn kamer met mijn materialen een beetje georganiseerd te hebben zodat het overzichtelijk is om in te werken. Ik merk dat het zo toch wel meer stimuleert om snel een nieuwe tas te maken.

Wat heb ik tot nu toe gemaakt?

Maar het is nu wel tijd om te laten zien hoe mijn tassen ideeën zich ontwikkelen en hoe ver ik eigenlijk ben.

Ik heb tot nu toe 5 verschillende tasjes gemaakt. Ik probeer echter zo veel mogelijk stof van oude kleren te gebruiken, net zoals de ritsen in de binnenzak. Die zijn ook afkomstig van oude kleren. De voering is wel van bestaande gekochte stoffen die ik al had liggen maar ik vind het leuk om te kijken hoe veel ik kan hergebruiken en tegelijk iets moois maken die niet lijkt op iets tweede hands.

Ik ben erg tevreden oven de tassen die ik nu heb en vind het leuk om ze te maken. Vooral het uitzoeken van welke stoffen ik met elkaar ga combineren in een tasje is leuk. Het is voor elke tas opnieuw een puzzelstukje en dat maakt de tassen ook extra uniek. Geen enkel tas wordt precies hetzelfde.

Ik hoop binnenkort de tasjes op mijn Etsy shop te plaatsen, maar ik wil nog wat meer maken vóór dat ik ze erop zet. Ik vind het leuk als er wat meer tasjes zijn om van te kiezen. Wat vinden jullie van de tasjes?

I would be happy with a little comment on this post

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: