Aanpassen

Mijn bericht van vandaag gaat over hoe ik me hier thuis moet aanpassen als alles om me heen anders is.

De Corornacrisis! Overal om ons heen worden mensen ziek van Corona en gaan er helaas ook veel mensen aan dood. Daarom is ons allemaal geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en contact met andere mensen te vermijden. We moeten het virus vertragen.

Dat betekent dat kinderen niet naar school kunnen gaan en in plaats daarvan thuis les krijgen van hun ouders of bijv. op Zoom of Google Hangout. Mensen die thuis kunnen werken met bijvoorbeeld een computer, moeten ook thuis blijven, en alle sociale activiteiten worden in ieder geval tot 1 juni afgelast.

Dit zijn slechts enkele van de dingen die voor ons allemaal een tijdje zijn veranderd. Er zijn veel andere dingen die we anders moeten doen. Vandaag wil ik mijn post concentreren op onze thuissituatie. Wat is er hier thuis veranderd en hoe we daarmee omgaan.

Thuismoeder zijn

Zoals je wellicht weet, ben ik al jaren thuismoeder. Om precies te zijn 11 jaar. In al die tijd heb ik ook een eigen bedrijf / webshop gehad wat me afleiding gaf en me bezig hield.

 • Ik ben gewend hier thuis mijn eigen baas te zijn.
 • Ik ben hier elke dag geweest voor de meisjes en kon zo nodig snel van het ene naar het andere gaan.
 • Ik heb er elke minuut van genoten.

……. en vandaag ben ik nog steeds een thuismoeder, maar nu is iedereen thuis vanwege het virus en voelt het anders.

Anders op een manier die ik moeilijk vind te omschrijven, maar ik zal het toch proberen uit te leggen.

Mijn meisjes

Mijn meisjes; Alieke en Emmelie zitten allebei op de middelbare school en zijn gewend om heel zelfstandig te werken met hun huiswerk. Af en toe komen ze met wat vragen en hebben ze een beetje hulp nodig, maar die lossen ze grotendeels zelf op. Dat is op dit moment veranderd.

Alieke, de oudste, doet het goed en zorgt nog steeds voor alle dingen die ze voor school moet doen.

Emmelie heeft meer hulp en begeleiding nodig. Dat betekent dat ik haar met een aantal dingen best veel moet helpen. Het levert veel confrontaties tussen ons op omdat ze het moeilijk vindt om bij mij advies te krijgen over school. Ik moet echt mijn tijd met haar nemen, want ze heeft begeleiding en stabiliteit nodig. Ze is uit haar dagelijkse routine, wat voor haar erg belangrijk was.

Michiel's room

Mijn man

Mijn lieve man Michiel is de afgelopen dagen ook thuis aan het werk. Ik moet toegeven dat ik daar niet veel moeite mee heb. Hij zit met zijn computer en telefoon van zijn werk in de kleinste kamer van het huis en werkt gewoon. Hij is best veel aan de telefoon, dus we moeten onze stem wat lager houden als we dicht bij die kamer zijn, maar dat is oké.

Ik

Dagelijks ben ik gewend aan verschillende projecten waar ik aan werk als iedereen weg is naar school of werk.

Een project kan bloggen, koken, tuinieren zijn of bijv. kostuums naaien voor het theater waar Alieke dans -en acteerlessen volgt. Ik probeer dus te helpen waar ik nodig ben met dingen die ik graag doe.

Grappig genoeg ben ik ook net begonnen met een aantal sollicitatiebrieven voor het vinden van een baan voor een paar dagen in de week. Ik dacht dat ik er klaar was om weer een baan te krijgen nu de meisjes volwassener en zo onafhankelijk zijn. Maar dat zou een heel verkeerd moment worden, omdat alles dicht ging vanwege het Coronavirus.

Ik weet nu dat ik hier thuis weer meer nodig ben. Ik moet degene zijn die ervoor zorgt dat iedereen hier thuis zijn of haar ding kan doen. Maar .. het betekent niet dat er geen tijd is voor mezelf. En het is niet dat ik klaag dat ik mezelf aan de kant leg. Helemaal niet!! Zoals ik eerder zei. Ik vind het heerlijk om een thuismoeder te zijn en de flexibiliteit die daarbij hoort. Maar het is niet altijd gemakkelijk om met alles en iedereen een balans te vinden.

Een ander grappig/apart ding dat me de afgelopen week is opgevallen, is dat de meisjes en Michiel zichzelf opsluiten in hun kamers. De deuren worden vaak gesloten met een onzichtbaar bordje met de tekst ‘Niet storen!’ Ik snap het! Ik doe en respecteer dat echt. Maar ik heb geen gesloten deur!

Ik heb mijn eigen creatieve kamer zoals ik je hier heb laten zien. Maar ik heb hier of ergens anders in huis geen ongeschreven regels.

Dat is ook de manier waarop ik het leuk vind en wil. Maar de hele dag door het huis lopen met hier en daar gesloten deuren is gewoon anders en geeft me het gevoel in een kleiner huis te wonen. Begrijp je wat ik bedoel?

Nieuwe plannen

Het Coronavirus en de isolatie hier thuis betekent ook dat ik mijn plannen moet bijstellen. Zoals ik al zei, een nieuwe baan is momenteel volgens mij uitgesloten. Dus ik moet hier thuis iets vinden dat me naast moeder en huisvrouw bezig kan houden.

In de afgelopen jaren heb ik echt geprobeerd om deze blog bij te houden. Maar helaas raakte ik elke keer verstrikt in iets anders of ik was niet genoeg geïnspireerd om het hier te delen. Nu wil ik het nog een keer proberen. Ik denk dat een blog me zoveel meer kan geven dan alleen creativiteit. Het kan me ook wat sociaal contact opleveren met jou als lezer. Ik zou hier graag meer volgers en veel reacties willen krijgen. Onder elk bericht is er ruimte om een opmerking achter te laten. Je hoeft nergens in te loggen of je te verplichten tot iets dat je niet wilt. In een tijd als deze is het gewoon leuk om wat extra contact en nieuwe verhalen te krijgen, dus help me alsjeblieft door hieronder je eerste opmerking te schrijven.

Ik wens jullie een mooie dag.

2 Comments

 1. Hej Marianne, eindelijk lukt het om je blog te lezen via Bloglovin. Ja, wat een onwerkelijke tijd leven we in, hè. Fijn dat het tot nu toe allemaal lukt, met de meisjes voor het schoolwerk en je man kan ook verder met z’n werk. Hier werkt mijn man ook thuis, en is ook veel aan het bellen met collega’s. Ik werk altijd al thuis, dus daar verandert niet veel aan. Onze kinderen wonen allemaal op zichzelf, en ook daar zijn de nodige veranderingen. De ene werkt ook thuis, en fietst tussendoor soms even naar het bedrijf om iets te testen. De volgende zou bijna weer moeten gaan varen, maar dat wordt lastig, want je mag bijna nergens het land in om aan boord te gaan, we wachten het af hoe dat verder gaat. En dochter doet presentaties en tentamens via Skype, ook heel bijzonder. Nu ga ik proberen nog wat oude blogberichten bij te lezen. #altblivergodtigen #staysafe #weeslief #hygge

  • Marianne Norup Reply

   Hoi Jeanette, mijn trouwe lezer! Altijd leuk om weer iets van je te horen. Ik weet dat er hier en daar wat problemen zijn met de links van mijn blog en ik kom helaas niet achter waaraan het ligt. Gelukkig is het je nu wel gelukt om te lezen via blogloving.
   Ook fijn om te horen dat alles bij jullie redelijk soepel loopt onlangs de onwerkelijke situatie.
   Fijne avond verder.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: