Hoe mijn dochter Alieke haar eigen kamer ging inrichten

Vandaag wil ik je laten zien hoe mijn dochter Alieke ongeveer 4 maanden geleden haar eigen kamer ging inrichten.

Alieke in her room

Introductie Alieke

Voordat ik je laat zien hoe ze haar eigen kamer heeft opgeknapt, wil ik je eerst een kleine introductie tot haar geven als je haar niet persoonlijk kent.

Alieke is 15 jaar en is in de omgang een heel vrolijk en makkelijk meisjes. Ze weet wat ze wil en heeft zeker haar eigen mening en smaak over veel. Daarnaast is ze op veel verschillende manieren erg creatief.

 • Ze is creatief met haar handen, wat betekent dat ze graag dingen  verandert of haar eigen kleding maakt (kijk hier eens).
 • Ze houdt van muziek en muziek maken.
 • Ze leerde zichzelf ukelele en piano spelen en is druk bezig met het schrijven van haar eigen liedjes.
 • Ze houdt van dansen. Ze danst sinds ze 3 jaar oud was. Ze danst allerlei verschillende soorten dans, maar ik denk dat ballet en moderne dans haar favorieten zijn.
 • Ze houdt van acteren en is lid van een muzikale vereniging.

Daarnaast krijgt ze ook vaak nieuwe ideeën voor haar kamer en wil ze die af en toe veranderen. Vaak moeten we haar ideeën tegenhouden omdat wij degenen zijn die voor alles moeten betalen en haar ideeën moeten uitvoeren. En zoals je je kunt voorstellen is dat niet elk half jaar mogelijk. Maar we begrijpen ook dat ze vrij snel volwassener wordt en dat haar kamer voor zover mogelijk samen met haar moet veranderen.

Omdat ze veel tijd op Pinterest doorbreng, kwam ze met de volgende ideeën voor haar kamer.

Platform bed by the window with a yellow blanket and cushions

Een verhoogde bed

Het belangrijkste voor haar was een nieuw, groter bed. Ik moet toegeven dat ze al lang droomt van een verhoogde bed met daaronder opslag en ze wilde dat het naast het raam stond.

We vonden het niet zo leuk om haar bed naast het raam te plaatsen vanwege de kou die in de winter van uit het glas komt. Maar daar mocht ze niet van overtuigd zijn. Ze vindt het heerlijk om bij haar raam te zitten met een koptelefoon op en gewoon naar buiten te kijken. En met een bed daar zou het zo veel chiller en comfortabeler worden dat het haar leven zou veranderen.

Vanwege haar doorzettingsvermogen gingen we ermee akkoord en begonnen we haar kamer op te meten en Michiel maakte een plan voor het bouwen van het verhoogde bed.

Ik moet eerlijk toegeven! Het is zo geweldig en leuk geworden en ziet er echt zo gezellig uit.

Het bed naast haar raam is helemaal geen probleem voor haar. Sterker nog, ze slaapt nu elke avond met de gordijnen open. Ze vindt het heerlijk om naar de sterren te kijken of wat er ook maar beweegt.

Het is alsof ze bijna op dit bed leeft. Ze doet daar alles. Zelfs haar huiswerk! Al moet ze toegeven dat dat voor haar concentratie beter aan haar bureau te doen is.

White desk with shelves above

Meer creativiteit

Nog een klein voorbeeld van Alieke’s creativiteit. Ze wilde nieuwe schoenen kopen, maar kon ze niet vinden tegen een redelijke prijs. Dus kocht ze deze Adidas-schoenen helemaal wit en schilderde ze zelf de strepen en verving ze de schoenveters voor een mint achtige kleur. Klus geklaard!

Alieke with her ukelele on her head

Maar terug naar haar muziek en de liefde en passie die ze heeft door haar eigen muziek te spelen en te zingen.

Ze heeft nu twee verschillende ukeleles en één gitaar. De piano in haar kamer is eigenlijk van ons, maar ze mocht hem in haar kamer hebben vanwege Corona op dit moment. Het staat normaal gesproken in de muziekkamer van Michiel (hij is muzikant in zijn vrije tijd), maar hij werkt momenteel thuis vanwege de Corona-crisis en toen kon ze daar niet zoveel spelen.

Alieke playing the piano

De kastwanden schilderde ze natuurlijk ook zelf. En de oude platen kocht ze in een tweedehandswinkel.

Preview

Tot slot mocht ik je een voorproefje geven van haar eigen geschreven liedje. Het nummer is nog niet af, maar ik ben zo trots op haar en wilde het zo graag met julie delen. Dus hier is …

Fijne dag iedereen!

2 Comments

 1. Jeanette Renting Reply

  Smukke, smukke Alieke. Jeg bliver rørt af hendes sang.

  • Marianne - Simple Colorful Reply

   Ahhh Hvor er du sød!!

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: