Maak je eigen gezellige kerst kalender.

Het is weer 1 december en dat betekent hier in huis dat de run-up voor kerstmis is begonnen en dat de meiden er elke dag een cadeautje van de gezellige kerstkalender mag openen. 

Ik ben dit jaar een beetje verder gegaan dan normaal en heb een reuze kerst kalender voor ze gemaakt.

Het is een moeilijke jaar geweest met veel aanpassingen door Corona en ik vind dat de meiden een leuke kerst kalender verdienen. Ik ben de laatste maand lekker bezig geweest met cadeautje voor ze zoeken en inpakken en vandaag ging ik dan de kalender in elkaar zetten. Ik moet zeggen dat ik hem best graaf vind en de meiden zijn er dol op.

Hij is groot (met maar liefst 48 cadeaus) maar ook mooi en oogt erg gezellig en wanneer de meiden erna kijken worden ze er helemaal vrolijk van en beginnen te stuiteren en giechelen door vreugde en blijdschap. Zo leuk!

Maak je eigen gezellige kerst kalender

Kerstcadeaus

Alle cadeaus moeten natuurlijk mooi ingepakt worden en voorzien zijn van een nummer zodat het duidelijk is voor welke dag het is. Het is ook een beetje puzzelen welke cadeau ze eerst mogen openen en welke als laatste. Sommige cadeaus wil je niet dat ze achter elkaar openen en andere juist wel, en variatie is natuurlijk het leukste voor de meiden.

Kalender cadeau met nummer

Daarna is het goed over na denken hoe ik alle die 48 cadeaus gaan ophangen? Ik heb hier weer veel hulp van Pinterest gehad en daar dan uiteindelijk mijn eigen versie van gemaakt.

We hebben aan de muur twee speakers hangen waar wij een stang overheen hebben gelegd. Daarna heb ik groene kersttakken aan bevestigd en met zwart garen één voor één de cadeautjes aan gehangen. Allemaal goed door elkaar zodat de meiden straks moeten zoeken voor hun cadeaus. Er zitten weinig systeem in, alleen heb ik geprobeerd het zo leuk mogelijk te verdelen.

Filmpje

Hieronder heb ik een kleine filmpje gemaakt toen de kerst kalender klaar was. Misschien dat ik ook nog wat kerstlichtjes erin zet voor de gezelligheid maar dat weet ik nog niet. Voor nu ben ik tevreden en hoop dat de meiden ook de cadeautjes leuk gaan vinden. Ik heb er in ieder geval veel plezier gehad om dit voor ze te maken. Vandaag ga ik het hele huis verder versieren zodat we echt in de kerstsfeer komen. 

Kerst alleen vieren

We moeten helaas dit jaar kerst alleen vieren. Normaal vieren we het altijd met mijn ouders uit Denemarken, maar dat gaat door Corona dit jaar helaas niet en doe ik er alles aan om het toch zo gezellig en gedenkwaardig te maken voor ons allemaal. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik ze voor het laatst heb gezien. We zijn niet daar naartoe geweest omdat mijn ouders allebei een zwakke gezondheid hebben en we willen echt geen risico’s nemen. Dan liever over de telefoon wat vaker kletsen en facetimen. Gezond blijven is hier echter de belangrijkste factor en we zien elkaar echt weer zodra het veilig is.

Mijn schoonouders hier in Nederland doen ook liever niet te veel met bezoek en houden het op kleine bezoekjes met goed afstand en dat snap ik heel goed. Het is gewoon niet anders op dit moment en we moeten er maar het beste ervan maken en dat lukt gelukkig ook zeker wel. Ik vind het zo leuk om te zien en horen hoe creatief er met nieuwe oplossingen worden omgegaan. Wij gaan het hier zeker ook anders doen dan normaal en ik hoop dat ik het leuk en gezellig voor iedereen hier thuis kan maken zodat het gemis van de oude tradities niet te groot wordt. We kijken er gelukkig nog steeds uit naar kerst en hebben er zin in. 

Hoe kijken jullie naar kerst dit jaar?

Kerst cadeau kalender met kersttakken
kerst kalender

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: