Vandaag een nieuw DIY onderwerp:  ‘Maak je eigen houten stapellamp’.

Lampen zijn altijd heel belangrijk in een interieur geweest voor de sfeer en de verlichting natuurlijk. Ik heb vaak moeite om de juiste lamp te vinden die net iets unieker is dan wat je in de winkels tegen komt. Deze lamp kun je zo bont of rustig maken als je wilt. Ik heb hem rustig in kleur gehouden en vind het accent van het hout ertussen mooi. Dat geeft een soort Scandinavische ‘look’ aan de lamp.

Wat je eerst gaat doen

Je begint met zoeken of verzamelen van verschillende houten speelblokken. Je vindt ze makkelijk bij de kringloop. Daar zijn ze vaak in overvloed. Ze hoeven echter niet netjes eruit te zien omdat je ze zelf gaan schuren en schoonmaken vóór het schilderen in een eigen kleur.

Wat leuk is als je speelblokken gaat verzamelen is om verschillende maten en vormen te kiezen. In deze fase mag je zelf een beetje ermee spelen en stapelen om te kijken of je een leuke combinatie van blokken hebt. Maak gewoon een toren op verschillende manieren en kijk wat je leuk vindt.

Ik vind het altijd leuk om het verschil te zien van vóór en na een makeover. Ik verbaas me regelmatig over hoe simpel je met een likje verf spullen een totaal nieuwe look kan geven. Kijk maar gewoon naar deze simpele blokken! Ze zien er ineens veel nieuwer en frisser uit.

Wanneer de houten blokken geschilderd zijn kan het dat je opnieuw moet gaan spelen met de kleuren op elkaar stapelen (tenminste als je voor meerdere kleuren kiest zoals ik hier heb gedaan). Zo kom je het beste achter wat jij het mooiste vindt.

Volledige DIY

De volledige beschrijving hoe je deze lamp maakt vind je in onderstaande flipboek. Ik heb daar de foto’s en informatie verzameld als een klein boekje die je makkelijk kan uitvergroten door op het grote X te drukken rechts onderaan. Bladeren doe je door op de pijlen links of rechts te drukken.

Maak je eigen houten stapellamp

Ik kan me nog steeds erg verbazen over hoe veel je met houten blokken kan doen. Als je eenmaal de smaak te pakken krijgt wat je er allemaal mee kan, wordt het echt leuk om ze te hergebruiken. Deze lamp kan je natuurlijk ook in een meisjes versie maken en evt. met een kleine lampenkap ophangen voor een meer lieve uitstraling en zachtere belichting. 

Ben je nieuwsgierig geworden wat je nog allemaal meer kan met houten blokken kan je ook mijn online book downloaden die hier voor maar € 5,- te koop is. Het is een boek met 20 verschillende leuke ideeën vol met sfeerbeelden en uitleg hoe je het moet aanpakken en maken.

k hoop dat je deze DIY leuk vond. Heb je vragen hoor ik het heel graag. Je kan hieronder makkelijk een bericht achter laten.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: