Maak je eigen kinderkussens van oude shirts

Vandaag laat ik jullie zien hoe je leuke kinderkussens kunnen maken van oude kinder shirts.

Kinderkleertjes zien er altijd zo leuk en schattig uit. Ze zijn vaak zo vol van kleuren en leuke artworks en prints dat ik het moeilijk vind om daar afscheid van te nemen wanneer mijn dochters ze niet meer passen. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om ze langer te bewaren en her te hergebruiken zodat de kinderen het nog steeds leuk vinden, ook al zijn ze een beetje ouder geworden.

Uit ervaring van mijn dochters, willen ze bijna een keer per jaar graag hun kamer een beetje updaten naar hun leeftijd. Dat betekent wat nieuwe kleuren en accessoires die het net een beetje anders maken. En als jij zoals ik hou van om spullen te recyclen is deze tip zeker de moeite waard om te proberen. Enige kennis van een naaimachine is hier wel een pré, maar anders zou ik zeggen probeer het maar misschien valt het mee om te maken met hulp van mijn uitleg hieronder.

Kinder shirts met drukwerk

Hoe maak je deze ronde kussentjes

Begin met shirt of truien te zoeken die leuke prints erop hebben. Het kan ook een all-over print zijn die leuk is om te gebruiken. Ik heb hier 3 verschillende shirts met een grote print op de voorkant die ik super leuk vinden. (Ik moet natuurlijk effen bijzeggen dat jullie ook makkelijk van jongens kleren kussens kan maken. Jongens vinden het ook fijn om zachte spullen op bed te hebben liggen. Dus wees maar lekker creatief met het gebruik van oude kleren. Niet te snel weggooien!)

Voor verder uitleg hoe je deze kussens maakt kan je hieronder kijken. Ik heb alle foto’s en informatie verzameld als een kleine boekje die je makkelijk kan uitvergroten door op het grote X te drukken rechts onderaan. Bladeren doe je door op de pijlen links of rechts te drukken.

Voordelen van recyclen

Ik wil heel graag iedereen stimuleren om gebruikte spullen te hergebruiken. Er zijn zoveel voordelen van gerecycled spullen. Ten eerste spaar je veel geld. Je hoeft niet de deur uit om stof te kopen of kant en klare kussentjes (dat is in deze Coronatijd zeker een pluspunt). Verder krijgt je iets unieks die niemand anders heeft en je draagt natuurlijk steun aan een beter milieu.

Recyclen een hele positieve bijdrage op het broeikaseffect. Het broeikaseffect kan flink worden verminderd wanneer we veel recyclen. Dit komt omdat het veel minder energie kost om producten te recyclen dan dat het energie kost om producten te produceren.

Wist je dat het voornaamste voordeel van recyclen is de besparing op grondstoffen die niet verbouwd hoeven worden. Bij het maken van een katoenen T-shirt wordt gemiddeld zo’n 2.700 L water verbruikt, waarmee katoenproductie verantwoordelijk is voor 2,6% van het wereldwijde waterverbruik.

Bij het afdanken van een T-shirt in de vuilnisbak worden deze ecologische kosten aan water en energie onherroepelijk opgegeven en komt het kledingstuk vaak ook nog op een vuilnisbelt terecht waar het doorgaat met giftige stoffen uitstoten.

Meer ideeën?

Er zijn dus genoeg redens om niet alles meteen weg te gooien.

Wil je nog meer ideeën zien over hoe je bijv. ook oud speelgoed kan hergebruiken, kan je mijn boek hier kopen en downloaden. Voor maar € 4,95 is die te koop. 172 pagina vol met leuke sfeerfoto’s en uitleg met stap voor stap hoe je iets aan moet pakken.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: