Mondkapjes productie

Alieke en ik zijn hier thuis begonnen met een kleine productie van mondkapjes.

We waren allebei op zoek naar iets te doen. Alieke was net klaar met school en verveelde zich kapot. Ik merkte bovendien dat ze erg luier werd en keek echt te veel Snapchat, films en ik weet niet wat.

Ik wilde haar activeren voor een of andere soort project. Het was duidelijk dat ze het niet alleen kon, dus ik kreeg het idee om samen met haar iets te doen. Ik wilde haar weer gemotiveerd krijgen. De beste oplossing voor haar zou eigenlijk een baan buitenshuis zijn. Maar op dit moment is het onmogelijk om er een te vinden.

Daarom kwam ik op het idee om samen met haar mondkapjes te maken. In september start ze een nieuwe opleiding in mode op maat kleding en met dit project kan ze alvast daar iets van te leren voor haar opleiding. Verder is ze dan bezig met iets nuttigs en tegelijkertijd kan ze een klein beetje geld verdienen.

Productie thuis

Alieke vond het idee leuk en we gingen op zoek naar wat voor model en stoffen we wilden gebruiken. Binnen iets meer dan een week hebben we ongeveer 80 gezichtsmaskers gemaakt in verschillende maten en kleuren. Het was erg leuk en gezellig om dit samen te kunnen doen en ik zie dat ze leert en beter wordt met elke stap die ze zet. We hebben hier en daar wat problemen gehad met de technieken, maar dat is begrijpelijk als iets nieuw is. Ik denk dat we een product hebben bedacht dat prima is voor de prijs waarvoor we het verkopen.

Verschillende maten

We hebben mondkapjes in 3 verschillende maten. Klein, gemiddeld en groot. We hebben verstelbaar elastiek voor achter de oren en een metalen neusdraad voor een nauwere en betere pasvorm. Eindelijk zit er een vakje in de voering voor een filter naar keuze.

Als je naar de winkel gaat vind je alle mondkapjes die we hebben gemaakt en in welke maat ze verkrijgbaar zijn. Als we uitverkocht zijn, voegen we er meer aan toe. Als je niet kan vinden wat je zoekt, maken we er graag een op verzoek. Stuur dan een mail en we komen er wel uit samen.

Verder wil ik graag kwijt dat we besloten hebben om alleen de mondkapjes hier in Nederland te verkopen en de mondkapjes zijn ook alleen voor persoonlijk gebruik. Niet medisch!

Draag het masker in de volgende situaties:

  • Met nauw contact met anderen
  • Met openbaar vervoer
  • In de supermarkt
  • Bij het bezoeken van kwetsbare mensen of als je zelf risico loopt.

Nb. Het mondkapje beschermt jezelf niet, maar de mensen om je heen (als je besmet bent met het corona-virus maar weet het zelf niet). Het dragen van een mondkapje is een aanvulling op de bestaande maatregelen, die altijd zorgvuldig moeten worden opgevolgd.

Alieke en ik hopen echt dat je onze gezichtsmaskers leuk vindt. Ze zijn voor een zeer redelijke prijs en hebben een mooie pasvorm. Alle stoffen zijn van 100% katoen en lekker dun en licht.

Neem een kijke hier en heb een fijne en veilige dag

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: