Nieuwe werkkamer

Vandaag wil ik je mijn nieuwe werkkamer laten zien. Een paar maanden geleden besloten we een paar van onze kamers hier thuis om te gooien. De meiden hadden allebei hun eigen kamer op zolder en dat ging vaak niet zo goed samen. Er was te veel irritatie en ruzie over bijna niets. Het ging van kwaad tot erger en maakte ons allemaal erg gefrustreerd en geïrriteerd en daarom besloten we er iets aan te doen.

We besloten dat één van hen een verdieping naar beneden moest verhuizen zodat ze niet zo vaak dicht bij elkaar waren. De beste keuze was om Emmelie ,de jongste, te verhuizen. Zij zou op de eerste verdieping met mij van kamer wisselen. Mijn werkkamer / naaikamer zou dan naar boven gaan en naast Alieke’s kamer komen.

De reden waarom dit de beste keuze was, is omdat Alieke in september aan een nieuwe school binnen de mode start. Daar leert ze naaien en ontwerpen en haar kamer naast de mijne zou perfect voor haar zijn. Op die manier kan ze mijn ruimte ook makkelijk gebruiken voor haar schoolwerk.

Voor mij betekende het wel dat ik een kleinere kamer zou krijgen, maar wel met veel meer licht. Met een goede planning ben ik erin geslaagd al mijn spullen weer goed op te bergen, wat ik niet voor mogelijk had gehouden, en ik heb zelf 3 verschillende werkplekken gekregen. Ik ben positief blij geworden met mijn nieuwe ruimte hier.

mannequin

Hergebruik van Ikea kast

Ik heb aan één kant een hoge snijtafel, wat eigenlijk mijn oude Ikea-kast is dat in twee delen is verdeeld, met aan elke kant van de tafel lades voor opberg. Daaronder zijn stevige wielen gezet zodat het verplaatsbaar en flexibel is als ik aan één kant meer ruimte nodig heb.

Ik heb deze kasten al jaren en ze zijn zo praktisch voor een kamer als deze waar ik veel opslagruimte nodig heb. Ik hou van spullen te hergebruiken, zodat er zo min mogelijk weggegooid zal worden.

Naai tafel

Aan de andere kant van mijn kamer heb ik twee verschillende werkplaatsen. De eerste is mijn naaitafel en onder de schuine wand gebruik ik een tweede Ikea-kast dat ik ook in twee had gesplitst voor al mijn opslag.

Als laatst, in een klein hoekje, heb ik mijn computerbureau. Weggestopt van te veel daglicht dat in het scherm zou kunnen reflecteren. Niet erg groot, maar voor mij is het perfect. Genoeg ruimte om comfortabel te kunnen zitten en wat extra ruimte voor papierwerk naast de computer.

Surrealistische tijd

Ik ben erg blij met mijn nieuwe werkruimte en ik kan me voorstellen dat ik hier de komende tijd veel tijd zal doorbrengen tijdens het lockdown van het Coronavirus. Wanneer ik bezig ben met iets creatiefs, kan ik beter al het verdriet dat op dit moment om ons heen gebeurt wegzetten. Ik denk dat we allemaal een soort van afleiding en nodig hebben om door deze surrealistische tijd heen te kunnen komen.

Fijn weekend allemaal!

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: