Persoonlijke kleurrijke tas cadeau

Afgelopen zaterdag had ik een verjaardag van een lief vriendin van mij. Een heel bijzonder vrouw die volop in het leven staat met een hoop kleuren en spullen om haar heen. Haar persoonlijkheid is zonder twijfel getekend door haar creatieve geest en kennis die ze op allerlei gebieden vermenigvuldigen.

Wanneer je zo iemand graag een persoonlijke cadeau wil geven vraag dat echter om iets meer dan alleen maar een leuk item van de Hema of Xenos. Gelukkig kwam ik snel op een idee toen ze laatst bij mij op visite was. Het viel me namelijk op dat haar tas die ze bij zich had behoorlijk versleten was. Het was duidelijk een fijne tas geweest en duidelijk dat die veel was gebruikt, maar het was ook duidelijk dat die echter zijn beste tijd heeft gehad. Ik wilde een nieuwe bijzondere tas voor haar gaan maken. Een persoonlijke kleurrijke tas cadeau.

Kenmerken

Om te bepalen hoe haar tas moet worden heb ik gekeken naar de kleuren die ze graag draagt. Geel is een kleur die ze regelmatig draagt en thuis heeft ze die ook als opvallende kleur gehad. Op één manier is dat voor mijn gevoel haar kenmerkende kleur. Maar zij draagt ook graag andere felle kleuren en die wil ik ook graag in de tas terug laten komen, maar op een subtielere manier. Verder is ze gek op plissé rokken en dat is een detail die gelukkig ook in de tas verwerkt kan worden.

Ontwerp

Met de verschillende kenmerken van haar ben ik eerst op zoek gegaan naar stoffen en daarna mijn ontwerp daarop aangepast. Ik wilde de tas niet te gek en bijzonder maken maar één die toch kenmerkend voor haar zou zijn. 

De gele regenjas stof kwam ik in de stoffenwinkel snel tegen. Een perfecte stof eigenlijk. 1 omdat het de perfecte kleur is en 2 omdat een het een regenstof is en dus je spullen in de tas goed beschermt wanneer je in natte weer op pad bent.

De gekleurde stof vond ik ook snel en past perfect bij de gele regenstof.

Regenjas geel tas

Kleine details

Een tas hoeft niet veel om bijzonder te zijn. Ik was ook snel overtuigd dat hoewel ik een bijzondere tas wilde maken het niet te gek moest worden. Het moest tegelijkertijd ook smaakvol zijn. De perfecte oplossing werd een smalle plissé strook aan beide kanten van de tas met binnenin dezelfde stof voor de voering.

Gele regenstof tas met plissé stroken

Persoonlijke kleurrijke tas cadeau

Ik vind dat de tas erg goed geslaagd is en de jarige werd volgens mij ook helemaal happy ermee. Het is toch echt veel leuker om zulke cadeaus te geven als het kan. Persoonlijker wordt een cadeau volgens mij niet. Nadeel is natuurlijk dat het niet geruild kan worden als je ernaast zit, maar dat is een kans die je soms moet nemen.

Maak je ook graag persoonlijke cadeaus? Er zijn zo veel mogelijkheden. Graag hoor ik als je ook iets bijzonder hebt gemaakt en gegeven.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: