Risico van kleding bestellen uit verre landen

Ik heb altijd mijn kinderen gewaarschuwd voor het risico van kleding bestellen uit verre landen. Als het niet past kost het bijna net zoveel geld om terug te sturen als wat je voor de kleding hebt betaald en je weet nooit of je dan ook uiteindelijk je geld terug krijgt. 

Alieke besteld regelmatig kleding uit China. Meestal vanuit hetzelfde webshop omdat ze daar goede ervaringen mee heeft en weet wat ze krijgt. Maar soms wordt ze ook verleid om van een nieuwe webshop iets te bestellen omdat ze de kleding dan nergens anders kan vinden of omdat het voordeliger lijkt. 

Nieuwe jas besteld

Een tijde terug had ze een heel erg leuke jas gevonden die ze zo graag wilde hebben. Zij had veel gegoogeld om te kijken waar ze zo een jas kon kopen en kwam bij een nieuwe site uit China terecht. De foto’s zagen er leuk uit en ze kon kiezen uit verschillende modellen. Zij was overtuigd dat dit hem was en ging een bestelling plaatsen.

Voorbeelden jas van de webshop

Teleurstelling

Na lang wachten op de jas te arriveren kwam die eindelijk en wat een teleurstelling!!! Nooit heb ik zo een slechte namaak gezien. De stoffen waren slecht van kwaliteit en geweven prints waren vervangen door slechte fullcolour prints en overall was de jas zeer slordig gemaakt. Hij was niet gevoerd maar had een soort bont aan de binnenkant van de stof in plaats. Op die manier zie je aan de binnenkant alle naden en voelt de jas veel dunner aan.

Alieke was er echt helemaal kapot van. Zij had zo zich verheugd op de jas die ze op internet had gezien en dit kwam niet eens in de buurt van leuk.

Dit had ze ontvangen

Vergoeding

Ik naam contact met het bedrijf op en stuurde ze foto’s van de jas samen met de foto’s die ze op de site hadden staan. Gelukkig kreeg ik contact met ze, wat niet altijd zo is, en waren ze bereid om een vergoeding terug te betalen. Helaas niet volledig vergoed, maar we mochten de jas houden omdat het anders te duur zou zijn om terug te sturen. Wij accepteerde het bod maar wat nu? 

Ik stelde voor om zelf zo een jas voor haar te maken. De slechte ontvangen jas kon ik gebruiken als een soort houvast voor het patroon. Het model vond Alieke namelijk wel okey, dus fijn dat het jas niet teruggestuurd werd.

Stoffen zoeken

Alieke vond dat een goed idee. Samen gingen we op zoek naar geschikte stoffen, maar dat leek een grotere uitdaging dan verwacht. Het was erg moeilijk om een stof te vinden die in de buurt van de jas kwam. Overal gezocht en vond ik eindelijk één was die veel te duur. We hadden een heel mooi meubelstof gevonden en die was € 150,- per meter. Hoe is dat mogelijk???

Uiteindelijk hebben we de gekleurde stof bij Kwantum gevonden. € 6,- per meter. Alieke helemaal blij! En ik ook omdat ik natuurlijk het moet betalen. Verder zijn we voor een mooi corduroy gegaan als basis voor de jas en de zwarte stof had ik hier thuis liggen. Dus de nieuwe jas is gelukkig binnen redelijk prijs te maken.

Stof voor jas
bruin corduroy
geweven patronen stof
zwart gebreide stof

Ik heb uiteindelijk veel aanpassingen aan het patroon moeten maken om in de buurt te komen van wat Alieke graag wilde hebben, maar uiteindelijk is het me gelukt om een veel betere versie van haar droomjas te maken. Zij is er heel blij mee en ik hoop dat die niet te snel gaat vervelen.

Warme bruine corduroy jas met wit bontvoering

Dus voor iedereen die graag iets vanuit een verre land iets wilt bestellen. Denk er goed over na en wees voorbereid op de consequenties als het niet goed is. We hebben een paar keren pech gehad en het is gewoon heel zuur om zo geld te verliezen. Gelukkig kan je ook goede ervaringen hebben en die hebben we ook gehad, maar let goed op. Van deze site bestellen we dus nooit meer. 

Ik ben benieuwd of er andere zijn die ook zulke slechte namaakproducten hebben ontvangen en hoe het dan opgelost wordt.

Ik wens iedereen een fijne week toe.

Corduroy jas

2 Comments

  1. Jeanette Renting Reply

    Wat een mooie jas is het geworden. En ja, soms valt het enorm tegen wat je krijgt. Onze dochter bestelde ook wel eens in China namelijk. Maar nu is ze veel vaker bezig om zelf te maken wat ze ziet op die sites. En dat vind ik persoonlijk heel erg leuk. En ze leert er heel veel verschillende naaitechnieken bij ook nog.

    • Marianne - Simple Colorful Reply

      Wat leuk om te horen dat je dochter zelf aan de slag gaat. Dat is zo veel leuker eigenlijk, maar kost wel wat meer moeite.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: