Schoudertasje van hergebruikte kleding

Zoals je in mijn vorige blog bericht had kunnen lezen, ben ik weer lekker creatief bezig en wil proberen daar een lekkere flow erin te krijgen die zich ontwikkelt en voortzet. Ik heb op dit moment mijn zinnen op het ontwikkelen van nieuwe schoudertasjes van hergebruikte kleding gezet. Ik weet niet wat het is, maar ik wordt er naar toe getrokken en nieuwe ideeën ontwikkelen zich. Eigenlijk ben ik helemaal niet zelf een grote ‘tassenfreak’ maar wie weet wordt ik het in de toekomst. Maar ik wil ook proberen mijn wanddoeken weer op te pakken. Mocht je vergeten zijn hoe die er nou uitzien kijk dan bijvoorbeeld even hier of hier.

Concept bedenken

Ik probeer een leuke nieuwe originele concept te bedenken die ook een verhaal achter het product heeft. Dat valt niet mee omdat alles zo goed als bedacht is lijkt mij (wat natuurlijk ook niet waar is) maar ik probeer dan een concept die dicht bij mij staat te bedenken en waar ik ook trots op kan zijn. 

Hergebruikte kleding

Hergebruik van kleding en andere spullen ben ik altijd grote voorstander voor geweest. Dat wil ik hier ook laten doorschijnen. Ik bewaar al lang een selectie van kleding die ik van materiaal te mooi vind om weg te doen. Samen met een hoop stofresten die hier al lang liggen denk ik dat ik heel leuke combinatietasjes kan maken op allerlei manieren. De voordeel van stoffen combineren met kleding is dat ik meestal daar wat grotere lappen heb liggen. Met alleen maar kledingresten kom ik niet altijd zo handig uit om een hele tas mee te maken. De combinatie van die twee samen is dus dan ideaal denk ik. 

Wat ik ook mooi vind van hergebruikte kleding (buiten het feit dat het natuurlijk milieuvriendelijk is) is dat het ook een verleden heeft, een verhaal die meestal niet bekend is. Misschien is het van een lieveling jas geweest of een broek die iemand aan had bij een bijzondere gebeurtenis. Je kan heel veel verhalen achter bedenken en natuurlijk het liefst leuke en vrolijke en dat moet mijn tassen extra bijzonder maken. Unieke tassen die allemaal van elkaar verschillen van materialen met bekende en onbekende verhalen. 

Ik kan me misschien daarbij voorstellen dat het ook leuk is om favoriete kledingstukken van klanten te ontvangen en daarvan in opdracht een unieke tas maken. Zo wordt er voor de klant een eigen persoonlijk verhaal in de tas verwerkt die veel betekenis kan hebben.

Uitwerken eigen model tas

Het zijn op dit moment nog allemaal ideeën die een plek moeten krijgen en zich ontwikkelen. Ik heb er in ieder geval veel zin in en vandaag heb ik mijn eerste kleine tas afgemaakt. Het was een beetje puzzelen met de patronen en stoffen die ik heb en hoe ik ze in de tas wil verwerken zodat het er ook strak en professioneel uit ziet.

Patroon tas
Patronen eerst uitwerken voor de soort tas ik graag wil maken
Tas in de maak
En uiteindelijk met echte stoffen en kledingrestjes puzzelen tot ik tevreden ben met de combinatie

Het viel niet mee om een goede combi te maken. Ik ging veel te moeilijk stoffen combineren om mee te beginnen en bedacht te moeilijke patronen om in elkaar te zetten. Hier blijkt weer dat ‘simpel’ vaak mooier en rustiger oogt dan te veel details en bijzondere combinaties. Is mijn ervaring in ieder geval.

Eindresultaat

schoudertas met kledingrestjes

Hier is mijn eerste kleine schoudertas dan! Ik vind hem best goed gelukt en erg schattig. De tas is van zich zelf vrij klein qua maat en heeft hier niet veel verschillende of grote stukken stof nodig. Ik heb de tas extra verstevigd met een dunne watering zodat de vorm van de tas mooi uitkomt en niet in elkaar zakt. Binnenin zit een kleine zak met ritssluiting en de tas heeft een magneetknoop sluiting. De magneetsluiting is best sterk en houd de tas goed dicht.

De kop is eraf en nu proberen veel verschillende combinaties te maken en kijken wat eruit komt. Het concept begint in ieder geval duidelijk te worden; Schoudertasje van hergebruikte kleding als belangrijkste element maar nu nog het hele verhaal achter goed duidelijk maken.

Mocht je iets zien waarvan je denkt die moet ik hebben, dan ben je altijd welkom om contact met me op te zoeken. Bijv. eerst door een bericht hieronder te plaatsen. Dan neem ik snel contact met je op. Maar mijn plan is eerst om wat verschillende combinaties te maken vóór ik ze te koop zet in mijn Etsyshop hier.

1 Comment

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: