Stoffen kunst aan de muur

Vandaag wil ik een ‘stoffen wandkunst’ met jullie delen dat ik zojuist heb gemaakt.

De laatste tijd ben ik bezig met nieuwe ideeën die ik al een tijde wil uitproberen. Ik liet laatst zien wat ik gemaakt had met een ponsnaald. Ik werk graag met verschillende materialen en het ponsnaaldwerk in combinatie met strookjes van stof bracht me op dit idee. Een stoffen wand kunst gemaakt van van verschillende stroken stoffen. Dit keer heb ik geen ponsnaald gebruikt maar gewoon mijn fijne naaimachine.

fabric wall art hanging on the wall

Gebruik van natuurlijke materialen

De belangrijkste stof die ik heb gebruikt is een dunne kaasdoek die ik heb gekleurd met natuurlijke kleuren.

Met natuurlijke kleuren bedoel ik van natuurlijke ingrediënten. De vintage roze kleur is gemaakt van de schil en pit van meerdere avocado’s. De gele kleur bereikte ik door een beetje kurkuma toe te voegen aan mijn avocado-bad en de meer bruine kleur bereikte ik door de stof een halve dag langer in het bad te laten liggen met kurkuma en avocado.

natural colored fabrics in vintage rose, brown and curry yellow

Het is echt grappig om te zien welke kleuren je kunt krijgen van natuurlijke ingrediënten en dit schreeuwt zeker om meer. (Als je wilt zien hoe je het moet doen, kun je hier of hier een kijkje nemen om je op weg te helpen). Ik wil graag meer kleurstoffen uitproberen zoals bladeren, planten, fruit en groenten. het lijkt dat er een hele nieuwe wereld voor me open gaat en ik vind het een fijn idee om natuurlijk gekleurde stoffen voor mijn kunst aan de muur te gebruiken in combinatie met gerecyclede stoffen.

close up of fabric strips. Vintage rose, curry yellow, white and denim blue

In deze stoffen wand kunst gebruikte ik gekleurde kaasdoek, denim van een oude spijkerbroek en wat gebreide stof van een trui die ik niet meer draag. Het mengen van kleuren en texturen maakt het interessanter en geeft het een extra dimensie.

3 dimensional fabric wall art

Stijl

Ik wilde graag dat mijn wand kunst een beetje driedimensionaal zou zijn. Niet te veel, maar net genoeg om het levendiger te maken.

Momenteel zie je veel geweven kunst te koop samen met de ponsnaald. Bij geweven kunst kun je veel verschillende technieken gebruiken waardoor ze zo mooi en interessant zijn. Maar ik wil graag net wat anders maken.

Het zou leuk zijn om mijn eigen stijl te vinden van iets speciaals en moois en ik ben erg benieuwd naar wat je van dit stuk vindt. Ik stel me voor om nog veel verder te gaan en veel verschillende kunstwerken maken zoals deze. Misschien is het gewoon een kwestie van het gewoon doen en dan kijken waar het me heen brengt. Ik weet het niet!

Op dit moment vermaak ik me met experimenteren en misschien zal ik het op een dag te koop aanbieden als iemand interesse heeft.

Voel je vrij om hieronder een reactie achter te laten. Ik hoor graag wat je denkt.

2 Comments

  1. Jeanette Renting Reply

    Heel mooi gemaakt.
    En gefeliciteerd met jullie dochter, geslaagd is ze, zie ik bij de instagramfoto’s onder dit bericht.

    • Marianne - Simple Colorful Reply

      Dankjewel Jeanette, ja onze dochter is inderdaad geslaagd. Ook wist ze de uitslag was het een spannend dag πŸ˜€.

I would be happy with a little comment on this post

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: