Unieke wandkleden te koop in shop

Vandaag heb ik eindelijk mijn eerste 5 unieke wandkleden te koop gezet in de shop. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat lopen. Ik ben nog zoekend naar stoffen en dessins om te kijken wat de mooiste effecten geeft en wat wel of niet met elkaar werken. Maar het begin is gezet en nu moet het zich alleen maar ontwikkelen en mijn eigen stijl worden.

Met mijn wandkleden probeer ik met zoveel mogelijk natuurlijke materialen te werken. 
Ook gebruik ik graag gerecycled materialen van bijv. oude kleren in combinatie met nieuwe stoffen. Die combinatie geeft eindeloze mogelijkheden en maakt het zo leuk om mee te experimenteren.

De keuze om met verschillende reststoffen te werken betekent ook dat de wandkleden unieke exemplaren worden die niet 100% nagemaakt kan worden. Wel zou het mogelijk zijn om iets gelijks in dezelfde richting te maken.

Nieuwste wandkleden

,Ik heb al in een eerder bericht een paar van mijn wandkleden laten zien, dus ik dacht dat ik nu de laatste twee wat meer in het zonnetje ga zetten. De eerste is weer een cirkel net als eerder met stroken van dunne kaasdoek op een wat dikkere katoenen stof. Maar deze keer heb ik wat meer beweging ingebracht in de stroken.

In plaats van alle stroken recht te naaien heb ik ze met golvende bogen vastgezet. Ik heb ook geprobeerd ze zo dicht aan elkaar mogelijk vast te zetten en dat geeft een heel mooi effect. Het lijkt veel meer één geheel een maakt de cirkel mooi speels van kleur onlangs dat er maar een kleur in zit.

Het speelste ontstaan eigenlijk omdat er veel verschillende schaduwen in terecht komt. Afhankelijk van waar het licht vandaan komt en waar het opgehangen wordt kan je mee de schaduwen spelen. 

Wandkleed ‘Natural round movement’

wandkleed natural round movement

Wandkleed ‘colorful squares’

De volgende wandkleed is weer totaal anders. Met deze heb ik geprobeerd een wat meer grafische uitstraling te geven door rechte vakken te maken maar dan met veel meer kleur erbij.

De stoffen zijn deze keer van linnen wat ik een heel mooi stof vind. Linnen heeft een wat meer grof structuur en kan niet zo makkelijk die dichtheid krijgen als met een dunne kaasdoek, maar dat vind ik juist leuk om mee te spelen. Wat leuk bij deze wandkleed is dat het lijkt alsof de stroken ook in kleine bogen zijn vastgemaakt, maar dat is hier niet het geval. Ze zijn allemaal recht, maar het stof krijgt een eigen leven en gaat een beetje golven, wat ook mooie schaduwen in het kleed brengt en het maakt het meer leven.

Wandkleed colorful squares

Alle wandkleden worden trouwens geleverd met een vuren houten stok die voorzien is van een mooi leren koord voor het ophangen en een mooi simpel label van hetzelfde stof.

Stoffen hangtag en houten stempel
Stempel voor stoffen hangtag

Ben je geïnteresseerd in een van mijn wandkleden kan je via deze link meteen naar mijn shop

Mocht je geïnteresseerd zijn in specifieke afmetingen of andere kleurcombinaties neem dan contact met mij op en ik kijk graag wat mogelijk is.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: