Tieners
Mijn dochter Alieke, 15 jaar, is een heel creatief meisje. Ze is een typische tiener die allerlei dingen onderzoekt die haar interesse wekt. Maar helaas heeft ze niet alle tijd om te doen wat ze wil vanwege school en vaak vanwege afleiding van haar mobiele telefoon.

Als ze de tijd vindt, verrast ze me echt met wat ze doet. Zoals deze overall!

Inspiratie
Vorig jaar was Alieke aan het surfen op Pinterest en werd ze geïnspireerd door alle mogelijkheden die je kunt doen met oude spijkerbroeken. Ze werd geïnspireerd door kleding met veel verschillende kleuren en ontwierp een overall van met verschillende kleuren jeans die ze zelf wilde maken.

Drawing jeans overall

Het proces

Ze begon oude spijkerbroeken in verschillende kleuren te verzamelen en met een beetje hulp van mij, maakte ze haar eigen patroon. Aanvankelijk wilde ze niet eens een patroon maken. Te veel moeite, dacht ze (typisch een tiener). Maar met advies van mij begon ze een patroon in verschillende stukken te verdelen.

Jeans to recycle

Het was een langzaam proces vanwege de manier waarop ze werkte. Als tiener van 14 jaar moet je overal naar muziek luisteren en moet je je telefoon ook bij je hebben om al je apps en berichten de hele tijd te bekijken. “Dit is de manier waarop ik het beste werk” (vertelde ze me). Maar ik liet haar het op haar manier doen en bemoeide me niet met haar manier om het te doen. Kinderen leren vaak beter door zelf iets te proberen en dat was precies zoals ze het wilde. Ze wilde mijn hulp niet, alleen toen ze vast kwam te zitten. Ze wilde het allemaal zelf doen en dat deed ze (bijna) ook.

Ik ben echt zo trots op haar dat ze dit voor elkaar heeft gekregen. Ze heeft nooit les gehad in het maken van kleding. Ze heeft een paar keer op mijn naaimachine genaaid, maar nooit een broek gemaakt. En toen wilde ze een ingewikkelde overall als deze maken? Dat zou zelfs voor mij een mooie uitdaging zijn.

Het is verre van een perfect gemaakte overall. Je kunt zien dat het zelfgemaakt is en hier en daar grappige rondingen heeft, maar wat maakt het uit ?? Ze vindt het geweldig, heeft het zelf gemaakt en ziet er geweldig uit. Als je zo jong en zelfverzekerd bent, kun je alles dragen en staat het je hoe dan ook goed.

Wearing homemade overall

Ik ben nu erg benieuwd wat ze in de toekomt verder wil gaan maken. De tijd wil het zeggen.

I would be happy with a little comment on this post

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
Follow SimpleColorful

Follow SimpleColorful

%d bloggers liken dit: